Kerkdiensten

De kerkdiensten zijn het kloppend hart van de Johanneskerk. Daar komen we als heel verschillende mensen bij elkaar om te zingen en te bidden, naar de Bijbel te luisteren en stil te zijn. In deze tijd van coronamaatregelen zijn er veel mensen, die de dienst online meebeleven. Hiernaast staan de komende kerkdiensten in de agenda. Hieronder kunt u de diensten live of later meekijken of meeluisteren.

Live meekijken:

Live meeluisteren:

Wanneer u de dienst online meebeleeft, kunt u uw bijdrage in de collecte geven door de QR code te scannen met uw smartphone. Zo kunt u een gift overmaken voor de kerk en de dienst aan onze naasten.

U kunt ook giften overmaken op IBAN NL61RABO0373728220 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Rotterdam-Zuid wijkgem.Lombardijen

Kerkdiensten in september, oktober en november 2020 in de Johanneskerk

Alle diensten zijn online mee te kijken of beluisteren.

Zondag 6 september: 10.00 uur: ds J. Compagner. Woerden

Zondag 13 september: 10.00 uur: ds Hans van Dolder, viering Avondmaal

Zondag 20 september:  10.00 uur: ds Hans van Dolder, Startzondag

Zondag 27 september: 10.00 uur: ds Hans van Dolder, bevestiging ambtsdragers

Zondag 4 oktober: 10.00 uur: dCorBert de Rooij

Zondag 11 oktober10.00 uur: ds Simon van der Vlies

Zondag 18 oktober: 10.00 uur: ds Hans van Dolder

Zondag 25 oktober10.00 uur: Dhr L. van den Dool, Nederhemert

Zondag 1 november: 10.00 uur: ds Hans van Dolder

Zondag 8 november10.00 uur: ds C. Hendriksen. Woudrichem

Zondag 15 november: 10.00 uur: ds Hans van Dolder, viering Avondmaal

Zondag 22 november10.00 uur: ds Hans van Dolder, herdenken overledenen

Zondag 29 november10.00 uur: ds Hans van Dolder

Zie voor verdere kerkdiensten bij de agenda bij activiteiten

Zondagmorgen

In september 2020 is een nieuw thema gestart: #waaromkerk. In zes beelden verkennen we de betekenis van de kerk.

Download hier de samenvattingen van de diensten met de vragen / verwerkingsopdrachten.

Zondagmiddag

Op zondagmiddag is er regelmatig een dienst met een bijzonder karakter. Op 11 oktober vieren we het Avondmaal.

Feestdagen

In het kerkelijk jaar zijn vieren we de grote feesten. We beginnen met Advent, de vier weken voor Kerst. In de 40-dagentijd leven we naar de Stille Week, Goede Vrijdag en Pasen toe. Daarna volgen Hemelvaart en Pinksteren.