Johanneskerk & coronavirus - informatie en tips

Vanaf 5 juli mogen we weer kerkdiensten met bezoekers houden.

Lees hiernaast over de maatregelen bij deze diensten.

Ook is het uitgebreide gebruiksplan te downloaden.

Het blijft mogelijk de diensten in de Johanneskerk mee te beleven met beeld en geluid via kerkdienst gemist:

Ga naar https://kerkdienstgemist.nl/stations/71.

Ook is het mogelijk alleen via audiostream mee te luisteren.

Informatie over de maatregelen bij de kerkdiensten vanaf 5 juli 2020
200621 Kerkdiensten vanaf 5 juli.pdf
Adobe Acrobat document 492.2 KB
Gebruiksplan Johanneskerk
200624 Gebruiksplan Johanneskerk, v 1,1.
Adobe Acrobat document 959.5 KB

Omzien naar elkaar

De kracht van kerken ligt in de ruimte en tijd voor ontmoeting. Nu we onnatuurlijk afstand moeten houden van elkaar, moeten we creatief zijn in het contact. Via de pastorale medewerkers, ouderlingen en predikant proberen we contact te houden met veel mensen. Doe je mee?

• Bel of app elkaar regelmatig met elkaar. Waar nodig is kunnen we wat voor elkaar betekenen.
  • Stuur een kaartje of een ouderwetse brief.
  • Lees over meer ideeën op de website van Tear
  • Iets nodig of iets doen? Kijk op de website Niet alleen

Gebed

In de kerk houden we niet alleen de lofzang gaande, maar ook het gebed voor elkaar en de wereld. In ons persoonlijk leven en in de gemeente geven we hier vorm aan. Hieronder een aantal ideeën en informatie over initiatieven.

• Speciaal voor gezinnen heeft Matthijs Vlaardingerbroek vijf creatieve gebedsideeën op zijn website gezet.
  • Online kaarsen branden. Wil je online je gebedsintenties of andere dingen delen? Op de website van MijnKerk.nl kan dat.