Johanneskerk & coronavirus - informatie en tips

Omzien naar elkaar

De kracht van kerken ligt in de ruimte en tijd voor ontmoeting. Nu we onnatuurlijk afstand moeten houden van elkaar, moeten we creatief zijn in het contact. Via de pastorale medewerkers, ouderlingen en predikant proberen we contact te houden met veel mensen. Doe je mee?

• Bel of app elkaar regelmatig met elkaar. Waar nodig is kunnen we wat voor elkaar betekenen.
  • Stuur een kaartje of een ouderwetse brief.
  • Lees over meer ideeën op de website van Tear
  • Iets nodig of iets doen? Kijk op de website Niet alleen

Gebed

In de kerk houden we niet alleen de lofzang gaande, maar ook het gebed voor elkaar en de wereld. In ons persoonlijk leven en in de gemeente geven we hier vorm aan. Hieronder een aantal ideeën en informatie over initiatieven.

• Speciaal voor gezinnen heeft Matthijs Vlaardingerbroek vijf creatieve gebedsideeën op zijn website gezet. Aansluitend bij de Dag van Nationaal Gebed (hieronder).
  • Online bidden. De ChristenUnie, EO, Groot Nieuws Radio, de Raad van Kerken in Nederland en MissieNederland namen gezamenlijk het initiatief tot een Dag van Nationaal Gebed voor ons land in deze onzekere tijd. Deze dag vindt plaats op woensdag 18 maart.
  • Online kaarsen branden. Wil je online je gebedsintenties of andere dingen delen? Op de website van MijnKerk.nl kan dat.

'Samenkomsten'

Op 15 en 22 maart bieden we via de beeld- en geluidverbinding van de Maranathakerk een online kerkdienst aan. Om 10 uur kunt u live luisteren en kijken naar een dienst met orgelspel, gebeden, Schriftlezing en preek, waarin zoals gepland ds Hans van Dolder voorgaat.

Meekijken en luisteren? Ga op kerkdienstgemist.nl direct naar https://kerkdienstgemist.nl/stations/7. U komt dan bij de video uitzending van de Maranathakerk.

Alleen meeluisteren? Ga dan naar https://kerkdienstgemist.nl/stations/71. U komt dan direct bij de uitzending van de Johanneskerk om mee te luisteren met de dienst in de Maranathakerk.

Voor wie thuis creatiever met zijn gezin aan het werk wil, hieronder nog wat inspirerende websites: