Gemeentekernen - info & nieuws

Vanaf november 2020 zijn in de Johanneskerk negen gemeentekernen gestart. In deze kernen hebben mensen contact met elkaar en zijn ze in gesprek over leven en geloof. Deelnemen aan een gemeentekern is eenvoudig: het kan per telefoon of via een computer. Er is minimaal één keer per twee weken contact met één of meerdere leden van de kern. Met creatieve ideeën wordt iedereen geholpen een ontspannen of inhoudelijk contact te hebben. Hieronder nieuws over en van de  verschillende kernen.

Wil jij meedoen met een gemeentekern van de Johanneskerk? Mail ds Hans van Dolder - ds@johanneskerk.net

15 t/m 28 november 2020

Bel iemand uit je kern of spreek af om met elkaar via bijvoorbeeld Zoom contact te hebben:

Voor de komende twee weken twee vragen, die je aan elkaar kunt stellen tijdens een gesprek:

• ‘Wat is één van de eerste herinneringen aan een bezoek aan een kerkdienst in jouw leven?’
  • Rond het thema ‘#waaromkerk?’ kan je vragen: ‘Als we de kerk vergelijken met een ziekenhuis met Jezus als geneesheer: wat is het belangrijkste waarvan we moeten worden genezen?‘

Geef de antwoorden door aan ds Hans van Dolder via Whatsapp of mail. Hij zet ze weer anoniem op de website hieronder.

En als je de vragen op het label van het theezakje nog niet gebruikt hebt, kun je die ook nog aan iemand in je kern stellen.

Steek op de laatste zondag van het kerkelijk jaar het kaarsje aan in nagedachtenis van een dierbare uit je eigen omgeving.

Voor de kinderen organiseren we een kleurwedstrijd! Vraag aan papa of mama (of opa/oma) of ze de kleurplaten uit willen printen en maak er een supermooie plaat van. Kleuren, verven, glitters, stickers... alles mag! Stuur je kleurplaat voor 29 november op naar de kerk (of hang hem zelf op als je naar de kerk komt) en dan kiezen we een winnaar. Één voor de kinderen t/m 5 jaar en één vanaf 6 jaar. Zet 'm op!

Kleurplaat om uit te printen
zb_jk_0607_2020-11-15_bijlage kleurplaat
Adobe Acrobat document 358.1 KB

De start: 2 t/m 14 november 2020

Iedereen die uitgenodigd om met een kern mee te doen, heeft een starterspakketje ontvangen met

• een flyer 'Laat de reddingsboten zakken' met het waarom en hoe van de gemeentekernen,
  • theezakjes met een leuke vraag op het label,
  • een chocolaatje voor bij de thee en een goed gesprek,
  • een lege kaart om iemand anders een bemoediging te sturen,
  • een gespreksvraag rond het thema #waaromkerk?, 'de kerk als schip' en
  • een kaarsje om wat licht te verspreiden in deze dagen.

De gemeenteleden van deze kern ontvangen het startpakket thuis en worden gebeld of zij mee willen doen en hoe zij graag contact willen.

Beelden van de kerk als schip:

- De Ark van Noach : daarin kun je alles stoppen en meenemen.

- Een reddingsboot: iedereen die redding nodig heeft kan instappen.

- De Johanneskerk : een zeilbootje midden op het meer, wachtend op wind ….. wat wordt de koers? Gaan we door of moeten we stoppen?

- de kerk in het algemeen dan: een lichtschip, een baken in het donker.

- de Johanneskerk: een mammoettanker, duurt lang voor dat die van koers te veranderen is.

Beelden van de kerk als schip:

- De kerk is een luxe cruiseschip waar je alles kan doen en ook krijgt, Er is een wijkzuster aan boord voor als je ziek wordt en een dominee voor als je in de put zit en als je geholpen wilt worden krijg je hulp, vaak na een persoonlijk gebed !

- Een groot zeilschip die vaart op de wind van de Geest !

- Een zinkend schip dat steeds weer boven komt!

- Een schip op woelige baren , we moeten omzien naar elkaar, zeker vanuit de kerk!

- Een passagiersschip: gezellig bij elkaar, wat de saamhorigheid versterkt!

= Een bomschuit die op de kust moest stranden wegens gebrek aan een haven, de visvangst werd direkt uitgedeeld aan de mensen op het strand,

en met behulp van man en paard werd de schuit weer losgetrokken en te water gelaten , om het werk weer te hervatten!

Beelden van de kerk als schip:

- iemand uit de groep zegt een containerschip allemaal pakjes onder weg naar de zelfde plek en als er wat overboord valt dan vissen we het weer op

De gemeenteleden van deze kern ontvangen het startpakket thuis en worden gebeld of zij mee willen doen en hoe zij graag contact willen.

- Ark van Noach
- Sleepboot
- Vissersboot

- Kano. Wiebelende onstabiele kano. Die kan in deze tijd zo omslaan.

Iemand bezorgde een maaltijd bij iemand anders van de kern!