Van harte welkom in de Johanneskerk. We geloven dat Gods liefde alles kan veranderen in ons eigen leven en in de wijk Lombardijen rondom de kerk. In september 2022 begint een nieuw seizoen. Hieronder staat het actuele programma op een rijtje. Vaste activiteiten vinden heel het jaar plaats. De andere activiteiten verschillen in elk van de vijf periodes (Najaar, Advent & Kerst, Winter, Stille Week & Pasen, Voorjaar). Van harte welkom.

Vaste activiteiten

Kerkdiensten

Elke zondag, 10 uur, is er een kerkdienst met oppas, kinder-nevendienst en na afloop koffiedrinken. Alle diensten zijn ook mee te beleven via Kerkdienstgemist.nl

Gemeentegebed

Elke 2e en 4e donderdag van de maand, 19.15 uur, bidden we als gemeente en namens de gemeente. Gebedspunten kun je aanleveren bij ds Hans van Dolder: ds@johanneskerk.net

Open Kerk

Elke dinsdag, van 10-12 uur, is de kerk open voor ontmoeting, koffie, een gesprek, praktische hulp of een gebed. Elke laatste dinsdag van de maand: lunch.

De Andere Tafel

Elke tweede maandag van de maand eten we samen een gezonde maaltijd. 17.30 uur: inloop; 18 uur: maaltijd. Richtbedrag: € 4,50 voor drie gangen. In samenwerking met de Gaarkeuken. Opgeven uiterlijk woensdag voorafgaande aan de maaltijd: anderetafel@johanneskerk.net (Gerrie Hazel).

Eenmalige activiteiten

Gebedsbijeen-komst Week van Gebed

Op dinsdag 17 januari, 19:30 uur, bidden de kerken van Lombardijen met en voor elkaar en de wijk in de Johanneskerk.

Middagdienst

Op zondag 12 februari is er een middagdienst om 16.30 uur, waarin het Avondmaal gevierd wordt. Ervaar de rust van een viering in kleine kring.

Kinderdienst

Op zondag 19 februari is er een speciale kinderdienst rond het thema 'vreemde-lingen opnemen.'

Gemeenteavond

Op woensdag 22 maart, 20 uur, is er een gemeenteavond. Een goede gelegenheid om elkaar te ontmoeten en bij te praten over allerlei zaken rondom de Johanneskerk. Vooraf een maaltijd.

Activiteiten Winter 2023

In januari tot en met maart 2023 ben je van harte welkom bij de volgende activiteiten in de Johanneskerk rond het winterthema ‘Jezus ontmoeten in de ander’ aan de hand van de zeven werken van barmhartigheid.

Themadiensten Xtra

Op deze zondagen is het ‘themazondag’ rond ‘de zeven werken van barmhartigheid’ (Mat 25:35 en 36) met wat Xtra’s: 15, 22 en 29 januari; 5, 12 en 26 maart en 2 april.

Samen eten

15 januari, 11.30 uur – WinterLunch na de morgendienst;  16 februari, 18.30 uur – Samen eten, film kijken en napraten ; 22 maart, 18.30 – Samen eten i.c.m. gemeenteavond

Samen ontmoe-ten en doen

Inzamelingsactie voor het Leger des Heils (vanaf zondag 29-1) ; Verder met Kluskerk (kerkzaal en kinderruimte) ; Woensdag 1 maart (kinder)activiteit – Schaatsen

Samen leren

In gesprek met de Bijbel en elkaar: Dinsdagmorgen 21 februari en 21 maart, 10 uur.

Maandagavond 13 maart, 20.00 avond over “zieken bezoeken” met Martijn Westrate, ziekenhuispredikant Ikazia

Gevangenzondag

In de ochtenddienst van 26 maart komt Stichting Exodus langs om meer te vertellen over de situatie van (ex-)gedetineerden.

Johanneskerk info

Omzien naar elkaar

In de Johanneskerk zien we naar elkaar om: binnen en buiten de gemeente. De pastoraal medewerkers, de diakenen, de ouderlingen en de predikant zijn beschikbaar voor een gesprek, een gebed of praktische hulp. Mail gerust.

Ds Hans v. Dolder: ds@johanneskerk.net

Gerrie Hazel: pastoraat@johanneskerk.net

Ernst Sonneveld: diaconie@johanneskerk.net

Vrijwilliger

Er zijn in de Johanneskerk veel verschillende vrijwilligerstaken. Wilt u meehelpen met uw talenten? Wij helpen u graag een geschikte taak te vinden.

Maarten van der Kooij: scriba@johanneskerk.net