Van harte welkom in de Johanneskerk. We geloven dat Gods liefde alles kan veranderen in ons eigen leven en in de wijk Lombardijen rondom de kerk. Deze activiteiten worden deze winter aangeboden in de Johanneskerk. Dit seizoen 2021/2022 met het thema ‘Samen geroepen om Jezus na te volgen’ is in vijf periodes verdeeld. Deze winter is het thema: '3 x Jezus navolgen met Andreas, Maria van Magdala en Petrus'.

Vaste activiteiten

In verband met de maatregelen kunnen activiteiten tot en met 14 januari niet doorgaan of vinden ze alleen online plaats.

Kerkdiensten

Elke zondag, 10 uur, is er een kerkdienst met oppas, kinder-nevendienst en na afloop koffiedrinken. Alle diensten zijn ook mee te beleven via Kerkdienstgemist.nl

Gemeentegebed

Elke 2e en 4e donderdag van de maand, 19.15 uur, bidden we als gemeente en namens de gemeente. Gebedspunten kun je aanleveren bij ds Hans van Dolder: ds@johanneskerk.net

Open Kerk

Elke dinsdag, van 10-12 uur, is de kerk open voor ontmoeting, koffie, een gesprek of een gebed. Elke laatste dinsdag van de maand: crea-ochtend.

De andere tafel

Elke 1e maandag van de maand eten we samen een gezonde maaltijd. 17.30 uur: inloop; 18 uur: maaltijd. Richtbedrag: € 4,50 voor drie gangen. In samenwerking met de Gaarkeuken. Opgeven uiterlijk woensdag voorafgaande aan de maaltijd: anderetafel@johanneskerk.net (Gerrie Hazel).

Eenmalige activiteiten

Week van gebed

Op dinsdag 18 januari, 20 uur via Zoom is er een online gebedsontmoeting van de kerken van Lombardijen. Op dinsdag 18 januari is hier de link vanaf 18 uur actief.

Middagdienst

Op zondag 6 februari is er een middagdienst om 16.30 uur, waarin het Avondmaal gevierd wordt. Ervaar de rust van een viering in kleine kring.

Kinderdienst

Op zondagmorgen 20 februari  is er een speciale kinderdienst. Het eerste deel is helemaal op kinderen gericht. Daarna volgt voor hen een verrassend programma.

Gemeenteavond

Op woensdag 30 maart (20 uur, wijkzaal) is er een gemeenteavond met informatie en gesprek over zaken rond de Johanneskerk

Activiteiten Najaarsthema

De activiteiten, waarbij de tekst in het rood is aangegeven, gaan tot nu toe niet door of worden alleen online aangeboden in verband met de coronamaatregelen.

3 x Themadienst Xtra

Morgendienst om 10 uur op zondag rond maandthema met aansluitend een creatief en verdiepend programma: Zo 9 januari: Andreas – Onmisbaar achtergrondfiguur (alleen online); Zo 6 februari:  Maria van Magdala – Kroongetuige met verleden; Zo 6 maart:  Petrus – Geloofsheld met getuigenisvrees

3 x Samen eten

Wo 19 januari, 15 uur – Film en wat lekker Kids

Wo 9 februari, 18 uur – Pannenkoeken & Snert – Walk Out Dinner

Wo 16 maart, 18 uur  – Eerlijke maaltijd – verhalen en proeven uit  elkaars keuken

Opgeven via mail meedoen@johanneskerk.net

3 x Ontmoeten en doen

Vr 18 februari, 18 uur – Vrouwenavond – eten, ontmoeten, doen

Za 19 februari, 18 uur – Mannenavond – eten, ontmoeten, doen

Za 19 maart, 10 uur – Afval ruimen in de wijk met sobere lunch

Opgeven via mail meedoen@johanneskerk.net

3 x Dieper de Bijbel in

Di 11 januari, 20 uur–  Thema-avond Andreas online via Zoom

Di 8 februari, 10 uur / Do 10 februari, 20 uur – Maria van Magdala

Di 8 maart, 10 uur / Do 10 maart, 20 uur - Petrus

Workshop 'God in de supermarkt'

De workshop ‘God in de supermarkt’ verkent de keuzes die we elke dag in de supermarkt moeten maken en helpt argumenten te begrijpen.

Activiteitenkalender

Activiteitenkalender Johanneskerk winter 2022
Download hier de Activiteitenkalender van de Johanneskerk voor het najaar 2021
2201 Activiteitenkalender 3 v4,0.pdf
Adobe Acrobat document 797.6 KB

Johanneskerk info

Omzien naar elkaar

In de Johanneskerk zien we naar elkaar om: binnen en buiten de gemeente. De pastoraal medewerkers, de diakenen, de ouderlingen en de predikant zijn beschikbaar voor een gesprek, een gebed of praktische hulp. Mail gerust.

Ds Hans v. Dolder: ds@johanneskerk.net

Gerrie Hazel: pastoraat@johanneskerk.net

Ernst Sonneveld: diaconie@johanneskerk.net

Vrijwilliger

Er zijn in de Johanneskerk veel verschillende vrijwilligerstaken. Wilt u meehelpen met uw gaven? Wij helpen u graag een geschikte taak te vinden.

Maarten van der Kooij: scriba@johanneskerk.net