Van harte welkom in de Johanneskerk. We geloven dat Gods liefde alles kan veranderen in ons eigen leven en in de wijk Lombardijen rondom de kerk. Deze activiteiten worden dit najaar aangeboden in de Johanneskerk. Dit seizoen 2021/2022 met het thema ‘Samen geroepen om Jezus na te volgen’ is in vijf periodes verdeeld. We starten met het eerste thema ‘Samen geroepen – de kerk als gezin’ dat van de startzondag, 19 september tot de adventstijd in december loopt. Elke periode heeft verschillende keuze-werkvormen. Dit najaar zijn er drie vormen rond ontmoeten, leren en doen.

Vaste activiteiten

Kerkdiensten

Elke zondag, 10 uur, is er een kerkdienst met oppas, kinder-nevendienst en na afloop koffiedrinken. Alle diensten zijn ook mee te beleven via Kerkdienstgemist.nl

Gemeentegebed

Elke 2e en 4e donderdag van de maand, 19.15 uur, bidden we als gemeente en namens de gemeente. Gebedspunten kun je aanleveren bij ds Hans van Dolder: ds@johanneskerk.net

Open Kerk

Elke dinsdag, van 10-12 uur, is de kerk open voor ontmoeting, koffie, een gesprek of een gebed. Elke laatste dinsdag van de maand: crea-ochtend.

De andere tafel

Elke 1e maandag van de maand eten we samen een gezonde maaltijd. 17.30 uur: inloop; 18 uur: maaltijd. Richtbedrag: € 4,50 voor drie gangen. In samenwerking met de Gaarkeuken. Opgeven uiterlijk woensdag voorafgaande aan de maaltijd: anderetafel@johanneskerk.net (Gerrie Hazel).

Eenmalige activiteiten

Middagdienst

Op zondag 10 oktober is er een middagdienst om 16.30 uur, waarin het Avondmaal gevierd wordt. Ervaar de rust van een viering in kleine kring.

Gemeenteavond

Op woensdag 27 oktober (20 uur, wijkzaal) is er een gemeenteavond met informatie en gesprek over zaken rond de Johanneskerk

Kinderdienst

Op zondagmorgen 31 oktober is er een speciale kinderdienst met als thema “Wij hebben er een broertje bij”. Het eerste deel is helemaal op kinderen gericht. Daarna volgt voor hen een verrassend programma.

Activiteiten Najaarsthema

Voor iedereen:

3 x Startdienst maandthema

Op zondag 19 september, 17 oktober en 14 november staan de nieuwe maandthema’s centraal, die bij de discipelschapsavond en de activiteiten verder uitgewerkt worden.

3 x Discipel-schapsavond

Op donderdag 23 september, 21 oktober en 18 november gaan we van 20-22 uur verder in gesprek over het maandthema. Iedereen van harte welkom in de wijkzaal.

Keuze-werkvormen:

3 x Samen eten

We eten samen op woensdag 6  oktober, 27 oktober en 24 november. 18 uur: inloop; 18.30 uur: maaltijd met creatieve vraag rond maandthema. Opgeven via mail meedoen@johanneskerk.net (Dignus Domenie)

3 x Dieper de Bijbel in

In deze werkvorm gaan we met het maandthema dieper de Bijbel in met een inspirerende Bijbelstudiemethode. Start op 6 oktober (20 uur, wijkzaal) met  Nikolaas Sintobin. Opgeven via mail meedoen@johanneskerk.net (Debora Versendaal)

3 x Handen uit de mouwen

Bij deze activiteit gaan we op zaterdagochtend (09.30-13.00 uur) met elkaar iemand/een gezin concreet helpen via Stichting Present. Klusdagen: 9 oktober, 30 oktober en 20 november. Opgeven via mail meedoen@johanneskerk.net  (Annemarie Hoogendoorn)

Activiteitenkalender

Activiteitenkalender Johanneskerk najaar 2021
Download hier de Activiteitenkalender van de Johanneskerk voor het najaar 2021
2109 Activiteitenkalender 1 v3.9.pdf
Adobe Acrobat document 795.4 KB

Johanneskerk info

Omzien naar elkaar

In de Johanneskerk zien we naar elkaar om: binnen en buiten de gemeente. De pastoraal medewerkers, de diakenen, de ouderlingen en de predikant zijn beschikbaar voor een gesprek, een gebed of praktische hulp. Mail gerust.

Ds Hans v. Dolder: ds@johanneskerk.net

Gerrie Hazel: pastoraat@johanneskerk.net

Ernst Sonneveld: diaconie@johanneskerk.net

Vrijwilliger

Er zijn in de Johanneskerk veel verschillende vrijwilligerstaken. Wilt u meehelpen met uw gaven? Wij helpen u graag een geschikte taak te vinden.

Maarten van der Kooij: scriba@johanneskerk.net