40-dagentijd 2019

De 40 dagen tussen 6 maart (aswoensdag) en 21 april (Eerste Paasdag) worden steeds meer gebruikt als een tijd van bezinning. De Johanneskerk wil helpen deze tijd zinvol te gebruiken om het geloof te verdiepen en Jezus beter te begrijpen. Maar tegelijk ook het verband met het dagelijks leven te leggen en daadwerkelijk om te zien naar de mensen om ons heen. Je bent van harte uitgenodigd om met ons op weg te gaan naar Pasen.

Kalender

In de kerk is de 40-dagenkalender van Tear verkrijgbaar. Met teksten en tips voor elke dag op weg naar Pasen.

Kerkdiensten

In de morgendiensten staan wij stil bij de betekenis van de weg van Jezus voor ons geloof en dagelijks leven.

OpenHuisdienst

Op 17 maart is er om 16.30 een speciale OpenHuisdienst waarin we op zoek gaan naar eigentijds vasten: waarom en hoe?

Sobere maaltijden

Samen met de Petrakerk organiseren we drie sobere maaltijden: Op 27 maart in de Petrakerk, op 3 april in de Johanneskerk en 10 april weer in de Petrakerk. De bijdrage is na aftrek van de (sobere) kosten bestemd voor een goed doel.

Stille week

In de Stille week is er elke avond een avondgebed of dienst in Lombardijen.

• Zo 14 april, 16.30 u.: Stilteviering, Johanneskerk
  • Ma 15 en di 16 april, 19.30 u.: Avondgebed, Nebokerk.
  • Wo 17 en do 18 april, 19.30 u.: Avondgebed, Johanneskerk
  • Do 18 april, 20.30 u. : Samen The Passion kijken, Petrakerk
  • Vr 19 april, 19.30 u. : Avonddienst Goede Vrijdag met viering Avondmaal, Johanneskerk
  • Za 20 april, 19.30 u.: Avondgebed, Johanneskerk

Pasen

Eerste Paasdag vieren we met een feestelijke Morgendienst om 10.00 u. Vooraf is iedereen welkom op het Paasontbijt om 8.30 u.